2,5 miljoen investering voor Delftse TNO-spin-off Newton Energy Solutions

Het elektriciteitsnet staat voor een grote uitdaging. Met de voortdurende toename van de vraag naar stroom en de problemen van netcongestie (verschil tussen vraag en aanbod van elektriciteit), is er een dringende behoefte aan innovatieve oplossingen die de veerkracht en flexibiliteit van het net verbeteren. Newton Energy Solutions, een spin-off van TNO, introduceert NEStore, een innovatief warmteopslagsysteem dat bijdraagt aan de energietransitie. Met een investering van ruim EUR 2,5 miljoen van vooraanstaande partijen zoals het Fair Capital Impact Fund, en bestaande aandeelhouders Carteman Ventures, TNO en König Metall Group, is Newton Energy Solutions goed gepositioneerd om NEStore snel en effectief op de markt te brengen. Het bedrijf richt zich initieel op grote woningen en utiliteitsgebouwen met hoge pieken in het warm tapwaterverbruik, zoals sportverenigingen en hotels, waar NEStore aanzienlijke voordelen kan bieden.

“NEStore is niet alleen een opslagsysteem, maar een slimme energieoplossing die het potentieel heeft om de manier waarop we energie gebruiken te transformeren”, zegt Pavol Bodis, CEO van Newton Energy Solutions. “Met onze technologie kunnen we niet alleen de piekbelasting verminderen, maar ook bijdragen aan een stabiel elektriciteitsnet en de overgang naar duurzame energie versnellen.”

Michelle de Rijk, Impact Investeerder bij Fair Capital Impact Fund vertelt over de investering: “De energietransitie vraagt om innovatieve oplossingen die aardgas overbodig maken. De NEStore zorgt voor compacte energieopslag met nauwelijks warmteverlies, waardoor de NEStor fungeert als batterij. Water in bedrijfsgebouwen en woonhuizen wordt hiermee op een duurzame manier verwarmd. De investering past daarom goed bij ons impact fonds.”

Stefan Wolff van König Metall Group vult aan: “We hebben ons wereldwijd ten doel gesteld om de energietransitie tegen 2030 te realiseren, terwijl experts verwachten dat de wereldwijde energievraag tegen die tijd sterk zal toenemen. Politiek, bedrijfsleven en samenleving moeten daarom meer dan ooit hun steentje bijdragen. Newton Energy Solutions is voor ons een partner die onze toekomstgerichte energievisie deelt. Samen werken we aan CO2-neutraal gebruik van elektriciteit en warmte en willen we de mogelijkheden van energieopslag revolutioneren.”

NEStore belooft niet alleen een technologische doorbraak te zijn, maar ook een cruciale stap in de richting van een duurzamere toekomst.

Share Button