Briefwisseling ACTIAM: ‘Apple’

ACTIAM publiceert een reeks ‘briefwisselingen’ tussen een specialist uit het ESG-team en een portefeuillemanager uit het aandelenteam. Zij belichten – ieder vanuit hun eigen perspectief – een bepaald onderwerp. Deze nieuwe editie gaat over ‘Apple’.

De coronacrisis legt Apple geen windeieren. Als eerste bedrijf ooit heeft het techbedrijf in januari een marktwaarde van $ 3 biljoen bereikt. Sinds het begin van de coronacrisis is Apple alleen al 200 procent meer waard geworden op de beurs. De recordbeurswaarde is mede te danken aan de blijvende groei in de verkoop van de iPhone, iPad, Mac en de Apple Store.

De beurswaarde kent echter ook een andere zijde. In 2020 was Apple verantwoordelijk voor de uitstoot van 22,6 miljoen ton CO2, wat ongeveer gelijk is aan de uitstoot van landen als Cuba en Angola. In 2020 kondigde het bedrijf daarom aan dat het zijn uitstoot richting 2030 wil beperken tot nul. Het bedrijf treft allerlei maatregelen en innoveert om toe te werken naar een klimaatneutraal bedrijfsmodel.

Wederom zijn de schrijvers:

  • Ruud Hadders, Responsible Investment Officer
  • Caspar SnijdersPortfolio manager Equities

Download het artikel (pdf) 

Read the article in english

Share Button