De impact van financieel advies op het behalen van duurzaamheidsdoelen

De rol van financiële adviseurs bij het behalen van de duurzaamheidsdoelen verdient meer aandacht van beleidsmakers. Omdat er het argument is – ondersteund door wetenschappelijk onderzoek – dat de waarde van financieel advies een aanzienlijke impact kan hebben, vooral op het mkb. Dat stellen associate lector Sustainable Finance & Tax Fred de Jong (foto) en lector Futureproof Control Koos Wagensveld van de HAN in hun artikel in het Journal of Sustainability and Circular Economy.

In het recent gepubliceerde artikel betogen zij dat financieel adviseurs een grote impact kunnen maken door het mkb te adviseren over duurzaamheid. Om dat te doen moeten financiële adviseurs niet alleen adviseren over het creëren van financiële waarde, maar ook over het creëren van sociale en ecologische waarde.

Stimulans voor het debat

Het combineren van de theorie over de waarde van advies, meervoudige waardecreatie en geïntegreerd denken, specifiek gerelateerd aan de uitdagingen van het mkb op het gebied van duurzaamheid, resulteert in een definitie van duurzaam financieel advies. Deze definitie stimuleert het debat over de specifieke rol van financiële adviseurs bij het bereiken van de wereldwijde duurzaamheidsdoelen. Want door het grote én diverse aantal financiële adviseurs voor het mkb kan deze groep het verschil maken bij het helpen verduurzamen van dat mkb.

Lees het volledige artikel

Share Button