Impact Radio: ‘Hoe duurzaam is duurzaam beleggen?’

Glenn van der Burg sprak tijdens deze aflevering van Impact Radio in de reeks van duurzaamheidsverantwoordelijken met Piet Klop, Senior Advisor Responsible Investment bij PGGM. Daarnaast schoof ook Emma Verheijke, Partner bij Sinzer, onderdeel van Grant Thornton, aan in de uitzending.

PGGM wil als pensioenfonds duurzaam beleggen. Enerzijds natuurlijk voor het behalen van een hoog en stabiel rendement, maar tegelijkertijd moeten die beleggingen bijdragen aan een leefbare wereld. Als belegger heeft PGGM wereldwijd invloed op een groot aantal ondernemingen. Die invloed benutten ze om sectoren waar nog veel te verbeteren is, in de goede richting te bewegen.

Dat zijn belangrijke uitgangspunten, maar hoe zien die er in de praktijk uit en welke beweging wil PGGM in gang zetten? In dit uur van Impact sprak Glenn van der Burg daarover met Piet Klop, Senior Advisor Responsible Investment bij PGGM.

Het programma wordt gemaakt in samenwerking met het impactonderzoekscentrum Impact Centre Erasmus; GroenLeven, marktleider op het gebied van zonne-energie, en duurzaam-ondernemen.nl, hét online kenniscentrum voor duurzaam of maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Share Button