MorgenVandaag

MorgenVandaag

Wanneer

24/09/2016    
13:00 - 18:00

Waar

Metaal Kathedraal  
Rijksstraatweg 20, Utrecht, 3545 NA

Zaterdag 24 september organiseert de ASN Bank het jaarlijkse evenement MorgenVandaag, met inspirerende sprekers, workshops en debat. In 2015 bezochten meer dan duizend mensen MorgenVandaag.

****volgeboekt****

U bent welkom:

* zaterdagmiddag 24 september 2016 tussen 13.00 en 18.00 uur;

* in de Metaal Kathedraal in Utrecht.

Op www.morgen-vandaag.nl kunt u zich direct aanmelden. En ook uw vrienden en familie zijn van harte welkom bij MorgenVandaag.

Kleine stappen en grote dromen

MorgenVandaag is een festival over duurzaamheid. Voor wie de wereld een beetje mooier wil maken. En voor wie groots droomt zonder de ogen te sluiten voor de realiteit. U kunt luisteren naar inspirerende sprekers, deelnemen aan workshops en genieten van muzikaal en creatief talent. Buiten in de frisse lucht en binnen in de oude metaalwerkplaats.

Gevarieerd programma

De openingspreker van MorgenVandaag is bekend. Doctor Denis Mukwege (61) is een Congolese gynaecoloog en mensenrechtenactivist. In het Panzi Ziekenhuis in Oost-Congo hielp hij met zijn team bijna vijftigduizend vrouwelijke slachtoffers van seksueel oorlogsgeweld. Slachtoffers krijgen niet alleen medische zorg, maar ook psychische, sociaal-economische en juridische ondersteuning. Mukwege ontving hiervoor onder meer de Sacharovprijs en de mensenrechtenprijs van de Verenigde Naties.

Presentator Art Rooijakkers (o.a. Wie is de Mol) interviewt hem over zijn inzet voor vrouwen die slachtoffer werden van groepsverkrachtingen en seksueel geweld in Congo en zijn missie om de democratie in het land te versterken.

Het programma is nog niet rond, maar u kunt in ieder geval rekenen op:

  • Diverse podia met wetenschappers, ervaringsdeskundigen en experts van de ASN Bank.
  • Workshops over duurzaam eten, moestuinieren en sociaal ondernemen.
  • Een apart programma voor de jeugd, want het gaat tenslotte om de wereld van morgen.
  • Muzikanten, filosofen, dichters en foodtrucks.

Aanmelden

Wilt u erbij zijn? Meldt u zich dan direct aan. U blijft dan op de hoogte van het programma, de sprekers en alle andere activiteiten. De toegang is gratis.

Op www.morgen-vandaag.nl en via #morgenvandaag informeren we u over nieuwe sprekers en programmaonderdelen.

“Let us be driven by freedom and compassion” (Kailash Satyarthi, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede, hoofdgast bij MorgenVandaag 2015)

Share Button