Prof. Dr. Harry Hummels eerste Europese hoogleraar Duurzaam Beleggen

Bron
Nyenrode

Prof. Dr. Harry Hummels is per 1 april 2001 benoemd tot hoogleraar Duurzaam Beleggen aan de Universiteit van Nyenrode.

De leerstoel is ondergebracht binnen EIBE/Instituut voor Verantwoord Ondernemen, het centrum binnen Nyenrode dat zich richt op het bestuderen van vraagstukken rondom maatschappelijk ondernemen, integriteitsbevordering, duurzaam ondernemen en nu dus ook duurzaam beleggen.

Harry Hummels is inmiddels vijf jaar verbonden aan Universiteit Nyenrode, waarbij hij de laatste jaren als (Managing) Director verantwoordelijk was voor EIBE/Instituut voor Verantwoord Ondernemen. Hij combineert zijn werk op Nyenrode met zijn functie als directeur Duurzaam Beleggen binnen ING Bank Nederland.

In zijn wetenschappelijke werk als hoogleraar ging zijn aandacht vooral uit naar het organiseren van ethiek binnen (bedrijfs)organisaties. Met name het voortgaande debat over normen en waarden met de stakeholders van een organisatie had zijn bijzondere belangstelling. Zijn nieuwe leerstoel kan gezien worden als een nadere invulling en aanscherping van zijn onderzoek op het terrein van het maatschappelijk ondernemen.

De leerstoel wordt gesponsord door de ING Bank.

Share Button