Robeco introduceert MilieuTechnologie beleggingsfonds

Bron
Robeco

Op 1 februari jl. is het fonds Robeco MilieuTechnologie geïntroduceerd. Het fonds belegt wereldwijd in bedrijven die technieken en producten ontwikkelen ter behoud en verbetering van het milieu, vooral op het gebied van duurzame energie, watermanagement en afvalrecycling. Robeco selecteert de meest kansrijke bedrijven, zoals marktleiders of ondernemingen met een sterk innovatief beleid ter verbetering van het milieu.

Robeco MilieuTechnologie is het tweede duurzame beleggingsfonds van Robeco. Het bestaande Robeco DuurzaamAandelen belegt wereldwijd in bedrijven die goede financiële vooruitzichten hebben en daarbij ook rekening houden met mens en milieu. Met Robeco MilieuTechnologie speelt Robeco specifiek in op het thema milieu. De ontwikkelingen op het gebied van milieutechnologie gaan snel. Innovatieve bedrijven die inspelen op de groeiende vraag naar oplossingen voor milieuproblemen bezitten goede groeivooruitzichten.

Duurzaam beleggen wordt steeds populairder. Met de uitbreiding van het assortiment met Robeco MilieuTechnologie, wil Robeco meer invulling geven aan de potentie en de winstkansen die duurzaam beleggen aan klanten biedt.

De inschrijving van Robeco MilieuTechnologie start op 1 februari 2002 en eindigt op 1 maart 2002 om 17.00 uur. Gedurende deze periode gelden geen aankoopkosten. De eerste beursnotering vindt plaats op 5 maart 2002. De uitgifteprijs is EUR 25. Deelname is mogelijk via Robeco Direct, de Rabobanken, alsmede overige banken en tussenpersonen. Het fonds zal dagelijks verhandelbaar zijn. De beheerkosten bedragen 1,2% op jaarbasis en worden verwerkt in de koers van het fonds. Ook het fonds Robeco DuurzaamAandelen kent in bovenstaande periode geen aankoopkosten (via girale systemen).

Share Button