Ook Aegon in duurzaam beleggen

Bron
Aegon

Na de introductie van een duurzaam aandelenfonds voor institutionele beleggers heeft Aegon recent ook een duurzaam fonds voor particulieren geïntroduceerd: het AEGON Aandelen Duurzaam fonds.

Profiel
Het fonds AEGON Aandelen Duurzaam belegt in een wereldwijd gespreide aandelenportefeuille. De bedrijven worden gescreend op hun maatschappelijk bewustzijn. Bij deze screening wordt onder meer gekeken naar de volgende aspecten: Milieuvriendelijkheid, sociaal ethisch en economisch. Het screeningsproces wordt uitgevoerd door SAM Sustainability Group AG. De beheerder AEGON kan slechts aandelen kopen welke onderdeel zijn van het geselecteerde universum van de Dow Jones Sustainability Group World Index, ex tobacco, alcohol and gambling 1 . Het actieve beheer van AEGON is gebaseerd op relatieve beurswaardering en lange termijn vooruitzichten. Er wordt actief ingespeeld op veranderende ontwikkelingen binnen bedrijfstakken en tussen bedrijven.

Benchmark
De benchmark van het fonds is de Dow Jones Sustainability Group World Index ex tobacco, alcohol and gambling. De beleggers van AEGON hebben als doel om deze passieve index te verslaan door het voeren van actief portefeuille beleid. Zij maken een keuze uit de aan de beurzen genoteerde bedrijven.

Beheerkosten
1,2% per jaar over de vermogenswaarde van het fonds.

Share Button