Triodos Bank lanceert als eerste in Nederland een duurzaam garantieproduct

Bron
Triodos Bank

Links


Triodos Bank lanceert als eerste op de Nederlandse markt een duurzaam financieel product met inleggarantie. Triodos Garant Beleggen combineert op inventieve wijze de zekerheid van verantwoord sparen met het rendement van duurzaam beleggen. De inleg wordt belegd met respect voor mens, natuur en milieu.

De deelnemer krijgt gegarandeerd aan het einde van de looptijd de inleg terug plus een bonus. Wat er ook met de aandelenkoersen gebeurt.
Garant Beleggen is door Triodos Bank ontwikkeld naar aanleiding van de vraag van klanten naar een duurzaam beleggingsproduct met inleggarantie. Het nieuwe product is uniek door de eerlijke en transparante voorwaarden.

HOE HET WERKT
De deelnemer van Triodos Garant Beleggen legt voor een bepaald bedrag in voor een looptijd van 6, 10 of 18 jaar. De minimale inleg is EUR 1.000. Een deel van de inleg wordt op een Triodos Spaardeposito gestort. Over dit bedrag wordt een vaste rente vergoed. Het resterende deel wordt belegd in Triodos Meerwaarde Aandelenfonds. Het bedrag dat op het spaardeposito gestort wordt, dient als garantie. Dit bedrag is, inclusief rente, na afloop van de looptijd gelijk aan de inleg plus een bonus van 1% voor ieder jaar van de looptijd.

Het gedeelte van de inleg dat niet in het spaardeposito wordt gestort, wordt belegd in Triodos Meerwaarde Aandelenfonds. Met deze belegging kan de deelnemer profiteren van stijgende aandelenkoersen en maakt hij/zij kans op een mooi rendement. Het rendement van aandelen is naar verwachting over langere termijn hoger dan bij sparen. Over de laatste tien jaar werd een rendement behaald van 9,3 % op vergelijkbare aandelen (Nyfer, ultimo maart 2003).

WAT ER MET HET GELD GEBEURT
Het geld op het spaardeposito wordt door Triodos Bank ingezet voor leningen aan bedrijven en organisaties die bijdragen aan een duurzame samenleving. Zoals biologische landbouwbedrijven en duurzame energieprojecten. Triodos Bank is de eerste bank in Nederland die al sinds 1980 dergelijke bedrijven rechtstreeks financiert.

De inleg in Triodos Meerwaarde Aandelenfonds wordt belegd in aandelen van duurzame bedrijven. Het fonds belegt uitsluitend in beursgenoteerde ondernemingen die goede financiële resultaten combineren met prima prestaties op sociaal en milieugebied. Airspray bijvoorbeeld, een Nederlands bedrijf dat innovatieve pompdispensers produceert, een milieuvriendelijk alternatief voor spuitbussen. De portefeuille van Triodos Meerwaarde Aandelenfonds is verdeeld over verschillende sectoren en ondernemingen in Europa en de Verenigde Staten. Triodos Meerwaarde Aandelenfonds was over de afgelopen 12 maanden het best presterende duurzame aandelenfonds van Nederland.

Share Button