Milieudefensie noemt onderzoek DSR beschamend

In een artikel in haar magazine van juli/augustus jl. besteed Milieudefensie aandacht aan het eerder gepubliceerde onderzoek van Dutch Sustainability Research (m.n. Triodos Bank) naar de duurzaamheid van de AEX-fondsen. Milieudefensie vindt de gehanteerde methodiek ongeloofwaardig. Uit het onderzoek zou Shell als meest duurzame bedrijf uit de bus komen.

Volgens Monique de Lede van Milieudefensie is het ronduit belachelijk dat Shell als eerst uit de bus komt. Er is niet gekeken naar welk product het bedrijf op de markt brengt. Het onderzoek loopt mank omdat de bedrijven niet per sector zijn onderzocht. Ze vind het beschamend dat de Triodos Bank zijn naam aan dit onderzoek durft te verbinden. Triodos zelf neemt overigens Shell niet op in haar fondsen omdat zij zegt daarbij wel naar de kernactiviteiten te kijken van de bedrijven.

Share Button