Triodos Bank lanceert Kip-en-ei Rekening met rente in natura

Triodos Bank lanceert de Kip-en-ei Rekening, een rekening die dichter bij de natuur staat dan welke andere vorm van sparen dan ook. In plaats van rente ontvangen spaarders elke maand zes biologische eieren, wordt voor hen een biologische kip geadopteerd en krijgen ze toegang tot een speciale webcam om het wel en wee van ‘hun’ kip te volgen. Bovendien wordt met de inleg vijf jaar lang de biologische landbouw gesteund.

Campagne ‘Adopteer een kip’
De nieuwe Kip-en-ei Rekening maakt onderdeel uit van de actie ‘Adopteer een kip’ die Triodos Bank samen met Biologica, Stichting Wakker Dier, Natudis, de Natuurvoedings Winkel Organisatie en Stichting DOEN op zaterdag 20 september a.s. start. Doel van het kippen-adoptieplan is mensen meer bewust te maken van het belang van biologische landbouw en mogelijk maken dat meer boeren en tuinders biologisch gaan werken. Naast de adoptie van een kip voor vijf jaar via de Kip-en-ei Rekening kunnen belangstellenden ook rechtstreeks een kip adopteren of een adoptiekip cadeau geven aan vrienden of familie.

Kip-en-ei Rekening
De Kip-en-ei rekening werkt als een spaardeposito. Na een eenmalige storting van 1.000 euro op de Kip-en-ei Rekening zorgt Triodos Bank er vijf jaar lang voor dat de rekeninghouder adoptie-ouder is van een biologische kip. Na vijf jaar wordt de inleg weer voor 100% uitgekeerd. Spaarders ontvangen geen rente, maar ontvangen in plaats daarvan iedere maand een doosje biologische eieren bij de natuurvoedingswinkel. Triodos Bank zet het spaargeld in om leningen te verstrekken aan biologische landbouw en natuurvoeding projecten. Rente in natura is mogelijk geworden nu rentes op spaartegoeden niet meer belast worden.

Naast de gratis eitjes ontvangen spaarders met een Kip-en-ei Rekening een adoptiecertificaat en een unieke recyclebare kippenvoer-balpen als welkomstgeschenk. Via een webcam kunnen spaarders het leven van ‘hun’ kip volgen. Daarnaast ontvangen zij het Kippennieuws en een jaarlijkse uitnodiging voor een bezoek aan een biologische boer.
Biologica, de landelijke organisatie die zich sterk maakt voor biologische landbouw, zorgt ervoor dat er namens de spaarder een kip onder de best denkbare omstandigheden wordt gehouden op een Nederlandse biologische kippenboerderij. Met behoud van snavel en veren, voorzien van biologisch voer en met de mogelijkheid buiten vrij rond te lopen. En dankzij de adoptie kan Biologica zich 100% blijven inzetten voor een groeiende en gezonde biologische sector.

Share Button