Programma Vijfde Dag van het Ethisch beleggen over "Bewogen ondernemerschap"

Bron
ASN Bank

Het programma van de 5de Dag van het Ethisch Beleggen:

Datum: 10 oktober 2003, om 14.00 uur start het officiële programma

Locatie: De Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam

MVO: de Maatschappelijk Verantwoordelijke Overheid?
Hoe maatschappelijk verantwoord is het overheidsbeleid? PvdA-fractievoorzitter Wouter Bos houdt de overheid een kritische spiegel voor. Hij gaat in op duurzaam en groen beleggen: ‘Groen beleggen is uitermate effectief, het kost betrekkelijk weinig en levert veel op.’ Duurzaam beleggen is een volwassen markt die volgens Bos een beter toezicht verdient. De PvdA gaat hiermee verder dan het kabinet-Balkenende. Bos spreekt ook over publiek-private samenwerking. ‘Daarvoor geldt – zeker in tijden van schaarse middelen – dat het nu of nooit is.’

De ‘v’ in een ander daglicht
Ewoud Goudswaard, ondergetekende, stelt de dilemma’s aan de orde bij ethisch sparen en beleggen. Ook gaat hij in op het feit dat verantwoord ondernemen steeds meer in het teken komt te staan van ‘geloofwaardigheid’ en ‘betrouwbaarheid’; de samenleving roept bedrijven ter verantwoording. Hij leidt hiermee het thema van de dag ‘Bewogen ondernemerschap’ in.

ASN aanmoedigingsprijs
Ondergetekende reikt om 16.45 uur de ASN Award uit aan één van de deelnemers van het onderzoek naar waardengedreven organisaties dat onlangs door MarketResponse is uitgevoerd. De ASN Award is een aanmoedigingsprijs voor een middelgrote Nederlandse onderneming die bewust én bewogen onderneemt.

Programma in het kort
14.00 uur Welkom en opening door Ewoud Goudswaard, directeur ASN Bank
14.30 uur Bijdrage Wouter Bos, fractievoorzitter PvdA
14.55 uur Pauze
15.15 uur Tafelgesprek o.l.v. Ilona Hofstra met Wouter Bos, Yolanda Eijgenstein, voorzitter
van de Fair Trade Organisatie en Ludo Oelrich programmadirecteur ‘Moving the World’ van TPG over hun persoonlijke ambitie om zich ook voor het maatschappelijke belang in te zetten
16.05 uur Pauze gevolgd door muzikaal intermezzo Urbi et Orbi
16.25 uur Presentatie ASN Award en toelichting op het onderzoek van MarketResponse ‘Waardengedreven organisaties’
16.45 uur Uitreiking ASN Award gevolgd door afsluiting en borrel

Share Button