ASN bank en The Body Shop starten duurzame samenwerking

Bron
ASN Bank

De ASN Bank gaat twee van haar duurzame spaarproducten aanbieden via The Body Shop. De samenwerking tussen de bank en de winkelketen in huid- en lichaamsverzorging krijgt gestalte met een actie waarin klanten een cheque van The Body Shop ter waarde van 20 euro krijgen bij opening van een rekening ASN Milieusparen of ASN Internetsparen. Met deze gezamenlijke actie onderstrepen beide organisaties nog eens het belang van duurzame handel, dierproefvrije make-up en respect voor het milieu.

"Veel consumenten zijn zich niet bewust van het feit dat ze ook met aankopen of keuze van bank direct kunnen bijdragen aan een betere wereld. Deze duurzame samenwerking is voor ons een logische stap om meer mensen over de streep te trekken", aldus Marianne Wildenberg, hoofd marketing en communicatie van ASN Bank. "Tussen de klanten van de ASN Bank en The Body Shop is een overlap van slechts 5 procent. Wij kunnen dus nog veel voor elkaar betekenen."

"De filosofie van de ASN Bank sluit aan bij de onze. We laten onze klanten graag kennismaken met deze duurzame bank", aldus Fiona de Vilder van The Body Shop.

De ASN Bank vindt dat er grenzen zijn aan de manier waarop geld groeit. Wildenberg: "Wij trekken zelf die grens waar mensen, dieren en milieu in het gedrang komen. Anders gaat ons rendement op korte termijn ten koste van de opbrengsten die later komen. Of van het rendement van anderen, elders. Vanwege deze benadering spreken we bij de ASN Bank over een dubbel rendement. Naast een goede opbrengst in geld valt er namelijk ook te genieten van de ‘inkomsten’ uit de bijdrage aan een duurzame wereld."

ASN Internetsparen biedt een hoge duurzame rente* bij sparen via internet. Naast een goede rente levert ASN Milieusparen een specifieke bijdrage aan milieuprojecten, zoals duurzame energieprojecten, zuiveringsinstallaties en natuurbeheer.

De bank verruimt met deze actie haar distributie en is van plan vaker zaken te gaan doen met partners die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. De actie wordt ondersteund met direct mail, een radiospotje en op internet.

Share Button