SNS Asset Management vindt ideale mix

Institutionele beleggers en hun consultants hebben een groeiende behoefte aan specialistische producten. Daarom focust SNS Asset Management vanaf heden haar in-house research en vermogensbeheer op de Europese markten en koopt zij daarbuiten een aantal producten en diensten in bij gespecialiseerde vermogensbeheerders. Zo kan SNS Asset Management de eigen activiteiten meer diepgang geven en tegelijkertijd een totaalproduct bieden aan institutionele beleggers.

SNS Asset Management beheert de Europese portefeuilles – meer dan voorheen – actief op basis van een full scope evaluatie: een uniek samenspel van de drie dimensies milieu -, sociaal – en economisch rendement. De duurzaamheidstijl van SNS Asset Management heeft zich ontwikkeld tot een geïntegreerde kwaliteitsstijl.

De ideale mix, actief vermogensbeheer in combinatie met ingekochte kennis en ervaring van externe specialisten, biedt voor alle klanten een totaaloplossing. Hierbij moet niet alleen worden gedacht aan gespecialiseerde beheerders en research-providers in de overige regio’s als Verre Oosten en Amerika, maar ook aan leveranciers van bijvoorbeeld small-cap producten, hedgefunds en gespecialiseerde research. De al eerder aangekondigde samenwerking tussen SNS Asset Management en de Japanse pionier op het gebied van duurzaamheidsresearch, The Good Bankers Co Ltd, vormt hier een goed voorbeeld van.

Door het aanbieden van een mix van eigen specialiteiten en excellente producten van externe vermogensbeheerders kan de klant een optimale, geïntegreerde totaaloplossing voor zijn beleggingsvraagstuk worden geboden, tegen concurrerende tarieven. SNS Asset Management blijft volledig verantwoordelijk voor de performance van de portefeuilles.

Ultimo november 2004 bedroeg het beheerd vermogen € 11,8 miljard. SNS Asset Management berekent en rapporteert volgens de vereisten van the Global Investment erformance Standards (GIPS**).

Share Button