ASN Bank bestaat 45 jaar en geeft 3 keer 4500 euro cadeau

Bron
ASN Bank

Ter gelegenheid van haar 45 jarig bestaan geeft Ewoud Goudswaard, algemeen directeur van de ASN Bank, namens de bank drie maal 4500 euro cadeau. De cadeaus gaan naar drie projecten waar structurele en duurzame verbeteringen worden doorgevoerd op het gebied van honger, kinderarbeid en Aids slachtoffers. Hieronder de omschrijving van deze fantastische projecten.

The Hunger Project

800 miljoen mensen op deze wereld zijn chronisch ondervoed. Iedere dag sterven 20.000 mensen als gevolg hiervan. Aan de wortels van dit immense probleem ligt niet een gebrek aan voedsel of geld. Waar het mensen met honger werkelijk aan ontbreekt zijn kansen. In ieder land zijn er sociale condities als overtuigingen, wetten en culturele tradities die de honger in stand houden. The Hunger Project ontwikkelt strategieën om de sociale condities die de honger in stand houden te transformeren.

De MV Foundation.

Deze stichting heeft de afgelopen jaren ruim 300.000 werkende kinderen weer naar school gekregen en strijd tegen elke vorm van kinderarbeid. De methode van de MV Foundation wordt inmiddels wereldwijd nagevolgd en is in India een belangrijke oorzaak van een omslag in denken over kinderarbeid en het doorbreken van de vicieuze cirkel van armoede.

Ujima, Foundation for Training & Development

De Ujima Foundation is een ontwikkelingsorganisatie. Zij richten zich op armoede bestrijding en het versterken van de bestaande sociale structuren in Kenia. Door het aanbieden van training, begeleiding en werkervaringsplaatsen worden onze deelnemers klaar voor de arbeidsmarkt en aantrekkelijk voor werkgevers. De trainings-methodiek van Ujima Foundation is integraal en op de praktijk gericht. De doelgroep zijn jongvolwassenen, tussen 17 en 23 jaar. Zij dragen de verantwoordelijkheid voor hun broertjes en zusjes omdat hun ouders zijn overleden aan de gevolgen van HIV/AIDS.

Share Button