Geslaagde 7e Dag van het Ethisch beleggen

Op 17 november 2005 organiseerde de ASN Bank voor de zevende keer de Dag van het Ethisch Beleggen. Dit jaar extra groots en feestelijk, ter ere van het 45-jarig bestaan van de ASN Bank. De locatie: het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam.

De dag in vogelvlucht

Sonja Barend, in haar rol van dagvoorzitter, introduceerde als eerste Jean-François Rischard met zijn toespraak ‘vijf voor twaalf’. Na de film van de ASN Bank was het de beurt aan Ewoud Goudswaard voor zijn speech ‘Neem stelling en verantwoordelijkheid’.

Na de lunch was het de beurt aan Jane Goodall om de ruim 550 aanwezigen te inspireren. Vervolgens presenteerde Sonja Barend de quiz ‘Twintig vragen vijfenveertig minuten om ze op te lossen’ met in het panel Gerda Havertong, Aad van den Heuvel, Niek van Heijst en Liesbeth van Tongeren.

Vervolgens presenteerde Jeroen Jansen de resultaten van het onderzoek ‘Zin en Onzin van het Ethisch Beleggen’.

Tweederde van de Nederlanders weet niet wat hun bank met spaargeld doet. Het feit dat spaar- en beleggingsgeld wordt geïnvesteerd in bedrijven en industrieën die bedreigend zijn voor mens, dier en milieu wordt daarentegen wel verafschuwd.

Share Button