Orange Sense Fund voor derde maal best renderende duurzaam aandelenfonds

Het Orange Sense Fund is voor het derde achtereenvolgende jaar het best renderende Nederlandse duurzaam aandelenfonds. In 2005 werd een rendement behaald van maar liefst 42,7% (in 2004: 26,9%). De AEX steeg 25%.

Van de twee duurzame mixfondsen (obligaties en aandelen)scoorde ASN Mixfonds als beste met een rendement van 11,2%. Van de duurzame obligatiefondsen eindigde het ASN Obligatiefonds als eerste met een rendement van 4%.

De eindstand bij de duurzame aandelenfondsen is als volgt:
1. Orange Sense Fund: 42,7%
2. Robeco DuurzaamAandelen: 26,4%
3. AEGON Duurzaam Aandelen Fonds: 25,2%
4. ABN AMRO Duurzame Wereld Fonds: 23,1%
5. Postbank Duurzaam Aandelenfonds: 22,6%
6. ING Bank Duurzaam Rendement Fonds: 21,8%
7. SNS Duurzaam Aandelenfonds: 21,7%
8. ASN Aandelenfonds: 18,4%
9. Triodos Meerwaarde Aandelenfonds: 16,0%

De eindstand bij de mixfondsen is als volgt:
1. ASN Mixfonds: 11,2%
2. Triodos Meerwaarde Mix Fonds: 8,9%

De eindstand bij de obligatiefondsen is als volgt:
1. ASN Obligatiefonds: 4,0%
2. Triodos Meerwaarde Obligatiefonds: 3,3%

De rendementsgegevens zijn afkomstig van Morningstar.

Op de Nederlandse portal voor duurzaam beleggen www.duurzaam-beleggen.nl staat een exclusief interview met de fondsmanager van het Orange Sense Fund, Neil Dunn. In het interview geeft hij als reden op voor de zeer goede prestaties van het fonds (dat zelfs het best presterende duurzame fonds van Europa is): "Eén van de belangrijkste redenen is dat het fonds momenteel het enige puur "Pan European smaller company SRI fund" is in een tijd waarin de smallcaps in het algemeen duidelijk beter gerendeerd hebben dan de large caps. Daarbij komt dat Kempen als fondsmanager specialist is in het analyseren en gebruiken van de vaak minder publiek voorhanden zijnde technische gegevens van small caps. Deze informatie wordt vaak totaal genegeerd door de investeringswereld. Door wel gebruik te maken van deze gegevens selecteert Kempen in samenwerking met SNS Asset Management (duurzaamheidsanalyse)succesvol de juiste fondsen voor het Orange Sense Fund".

Van der Molen Environmental Internet Services
www.vandermolen-eis.nl

Share Button