Triodos Bank introduceert klimaathypotheek

Triodos Bank introduceert de Triodos Klimaathypotheek speciaal voor de huiseigenaar die wil investeren in het verduurzamen van zijn woning. De Triodos Klimaathypotheek voorziet in een rentekorting van 0,5% over het bedrag dat geïnvesteerd wordt in de verduurzaming van de woning.

Matthijs Bierman, directeur Triodos Bank Nederland: ‘Het opwarmende klimaat vraagt om doelgerichte investeringen om ons energieverbruik terug te dringen. Juist in bestaande woningen kunnen nog veel besparingen gerealiseerd worden. Om dat te bevorderen hebben wij de Triodos Klimaathypotheek in het leven geroepen.’

Triodos Bank biedt bij iedere hypotheek een gratis Energieprestatieadvies (EPA) aan en adviseert om gebruik te maken van groene energie. Bij een beleggingshypotheek, adviseert Triodos Bank bij een goede verdeling van de beleggingen in de duurzame beleggingsfondsen van Triodos Bank. De huiseigenaar die investeert in het verduurzamen van zijn woning, biedt Triodos Bank twee mogelijkheden aan: de Triodos Klimaathypotheek en de al langer bestaande Triodos Groene Hypotheek. Deze varianten zijn mogelijk bij alle hypotheekvormen van Triodos Bank. Deze korting geldt voor maximaal 10% van de totale leensom.

Om in aanmerking te komen voor de rentekorting van de Klimaathypotheek dient de ontvanger de maatregelen uit het EPA uit te voeren. Woningen waarvan de bouwvergunning is afgegeven voor 1 januari 1998, komen in aanmerking voor een Energieprestatieadvies. Waar het EPA advies niet van toepassing is, komen innovatieve investeringen in verduurzaming van de woning, zoals zonneboilers of zonnecollectoren in aanmerking voor de rentekorting. Het gebruik van groene energie in de te financieren woning is bij de Triodos Klimaathypotheek vereiste.

Een Triodos Groene Hypotheek is mogelijk als er een groenverklaring van het ministerie van VROM is afgegeven voor de bouw of renovatie van de woning.

Share Button