Nieuwe web portal over duurzaamheid: www.duurzaam2020.nl

Vandaag gaat een nieuwe web portal online: www.duurzaam2020.nl. Met deze startpagina wil advies- en ingenieursbureau DHV de informatievoorziening over het proces naar een duurzaam Nederland faciliteren. Duurzaam2020.nl biedt content voor iedereen die professioneel betrokken of persoonlijk geïnteresseerd is in het thema. Variërend van duurzaam beleggen en duurzaam bouwen tot duurzaam ondernemen en duurzame mobiliteit.

Naast het ontsluiten van content biedt de website een koepelfunctie voor netwerken (communities) die actief zijn op duurzaamheidsthema’s. Folkert van der Molen, marketingmanager Sustainability bij DHV: “Iedere community krijgt, tegen een geringe vergoeding, toegang tot veel ict-faciliteiten en -tools zoals een fotoalbum, fora, polls, enquêtes en ledenbestand. Bovendien kunnen de community-leden makkelijk in contact komen met leden van andere communities op de duurzaamheidsportal. Of zelf nieuwe netwerken vormen, à la Hyves bijvoorbeeld.”

Het initiatief voor de web portal komt voort uit de betrokkenheid van DHV bij het Nationaal Sustainability Congres op 20 november a.s. in het WTC te Rotterdam (www.sustainability-congres.nl). Dit congres, dat dit jaar voor de 8e keer plaats vindt, beoogt het jaarlijkse ijkpunt te zijn in de ontwikkeling van een duurzaam Nederland. De portal ondersteunt als ‘digitaal knooppunt’ deze ontwikkeling. De website kwam tot stand met financiële steun van IBM Nederland.

N.B. Duurzaam beleggen is één van de thema’s op de site!

Share Button