Arcadis is door de Cleantech Group geselecteerd

Arcadis is door de Cleantech Group geselecteerd en sinds 30 juni 2008 opgenomen in de gerenommeerde Cleantech Index van beursgenoteerde ondernemingen.

De Cleantech Group’s Cleantech Index is de eerste en enige vermogens(beheer)index die het investeerders en indexlicentiehouders mogelijk maakt om op een gemakkelijke, snelle en kosteneffectieve wijze te investeren in het brede Cleantechnology aandelensegment. In tegenstelling tot andere indices, die zich beperken tot bepaalde sectoren, zoals bijvoorbeeld zon- en windenergie en water, neemt de Cleantech Index ook ondernemingen op uit een breder aanbod van sectoren, zoals – behalve de (duurzame) energie- en watersector – ook de chemie-, landbouw-, vervoers- en productiesector.

Leden en prestaties

De Cleantech Index, die nu 76 beursgenoteerde bedrijven telt, geldt als de top standaard voor een breed en groeiend pakket aan financiële producten. In 2007 deed de Cleantech Index het 37.4 procent beter dan de S&P Index 500 , in de laatste 12 maanden 26.3 procent, en in 2008 (t/m 27 juni) 6.5 procent.

Share Button