Nederland minder milieubewust dan buurlanden

Bron
Dag.nl

Nederlanders zijn minder geïnteresseerd in het milieu dan Duitsers en Belgen. Ook maken twee keer zoveel Duitsers en Belgen zich ernstige zorgen om het milieu. Dat meldt Delta Lloyd maandag op basis van onderzoek door TNS Nipo.

Nederlanders zijn wel actiever in beleggen in milieu en klimaatverandering.
Een op de vijf Nederlandse beleggers heeft hier wel eens in belegd. Onder de groep Nederlandse beleggers die wel eens in milieuproducten heeft belegd, maken deze producten 27 procent uit van hun portefeuille. Bij Duitse beleggers is dat elf procent en bij Belgische dertien procent.
De belangrijkste bijdrage van Nederlanders aan het milieu is het scheiden van afval. Dat doet 54 procent. Van de ondervraagden zegt 47 procent apparaten uit te zetten in plaats van op stand-by en 33 procent zet naar eigen zeggen de verwarming lager.
Nederlanders verwachten dat een milieubewuste opvoeding van kinderen het meest bijdraagt aan een beter milieu. Vaker met het openbaar vervoer gaan en de auto laten staan worden ook vaak genoemd als bijdrage aan een beter milieu.

TNS Nipo deed onderzoek in Nederland, Duitsland en België. In ieder land zijn duizend personen van 18 jaar en ouder ondervraagd.

Share Button