Obama blaast toekomst in duurzame beleggingsfondsen

Beleggingsfondsen die heel basaal zijn, back to basics. Met een aandelenpakket dat makkelijk te begrijpen is. Dat is een trend die de New York Times oppikt. Het kan met beleggen volgens de krant twee kanten opgaan. Of fondsen duiken in hele oude sectoren, zoals tabak en alcohol. “Omdat mensen in tijden van crisis meer roken en drinken”, volgens een Britse hoogleraar. De tweede trend gaat richting duurzaamheid, duurzame fondsen, zeker wanneer president Obama wil gaan investeren in schone energie en strengere regelgeving voor vervuilers gaat opstellen. "Ik voorspel dat schone energie een van de eerste fondsen is uit de recessie wegkomt”, voorspelt Nick Robins, werkzaam bij HSBC en schrijver van het boek “Sustainable Investing”.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button