Beleggen in duurzaam ondernemen springlevend

Duurzaam beleggen is net zo’n misbruikt begrip geworden als de term duurzaamheid zelf. Door de onstuimige groei van haar marktaandeel zijn de laatste jaren veel opportunistische nieuwe aanbieders opgestaan. Zij trachten met zeer beperkte inspanningen en mooie marges mee te liften op deze ontwikkeling.

Harry Hummels heeft deze ‘me too’-producten terecht failliet verklaard, omdat zij een uitwas zijn van het oude denken (zie Het Financieele Dagblad van 19 maart). Volgens Triodos Bank moet de markt zich ontwikkelen van oppervlakkig duurzaam beleggen op de beurs naar transparant duurzaam investeren op de beurs en daarbuiten.

Omdat wij de olietanker die onze oude, niet-duurzame economie is geworden, willen bijsturen, hebben wij al in 1989 fondsen opgericht die beleggen in beursgenoteerde ondernemingen. Deze bedrijven kunnen door hun schaal, ook met kleine veranderingen, een enorme invloed hebben op mens, plant en dier.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button