APG: ondanks crisis verantwoord beleggen

Vermogensbeheerder APG ziet in de huidige malaise op de aandelenmarkten geen aanleiding om minder verantwoord te beleggen.

Door de crisis is alle aandacht momenteel gericht op de kortere termijn. Ondernemingen moeten immers alle zeilen bijzetten om het hoofd boven water te houden. Maar voor APG, dat onder meer het miljardenvermogen van het ambtenarenpensioenfonds ABP beheert, blijft beleggen voor pensioenfondsen wel degelijk een kwestie van de lange termijn.

‘Het betrekken van aspecten van duurzaamheid en goed ondernemingsbestuur in onze beleggingsbeslissingen is een wezenlijk onderdeel van onze langetermijnfocus’, zo schrijft APG in zijn eerste jaarverslag over verantwoord beleggen.

‘Er is geen sprake van dat we zouden stoppen met verantwoord beleggen’, zo onderstreept ook Anna Pot, senior duurzaamheidsspecialst bij APG, in een nadere toelichting. ‘Het wordt steeds duidelijker dat vraagstukken als mensenrechten en klimaatverandering effect hebben op de financiele prestaties van de ondernemingen waar wij, voor onze opdrachtgevers, in beleggen.’

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button