Financiële sector broedt op steunplan ‘cleantech’

ING, Rabobank, Triodos en ASN Bank willen het liefst zo snel mogelijk een nieuwe leningenformule lanceren waarbij aanwijsbare energie- en CO2-besparing een gunstiger rentetarief oplevert.

Tot dit voornemen kwam een groepje financiële partijen gisteren tijdens een bijeenkomst over schone technologie. De ‘cleantech’-meeting is een initiatief van een opmerkelijke alliantie: werkgeversvereniging FME en het Wereld Natuurfonds (WNF). FME-voorzitter Jan Kamminga: ‘Niet lang geleden was deze combinatie absoluut ondenkbaar.’

FME en WNF nodigden ongeveer dertig topmensen uit het bedrijfsleven en de wetenschap uit om tot een reeks praktische actiepunten te komen. Doel is de Nederlandse cleantech-sector een flinke duw vooruit te geven, omdat dit goed is voor het milieu en voor de werkgelegenheid.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button