ING REIM rondt koop duurzaam wooncomplex af

Bron
ING

ING Dutch Residential Fund heeft 72 duurzame appartementen in belegging genomen in de emissieneutrale woonwijk Stad van de Zon in Heerhugowaard. Het woongebouw is op 7 januari opgeleverd aan het vastgoedfonds van ING Real Estate Investment Management.

Alle appartementen bevinden zich in het middeldure huursegment tot 1.000 euro per maand. Sinds 1992 werkt de gemeente Heerhugowaard aan deze grootste emissieneutrale woonwijk ter wereld.

Het project maakt deel uit van het Europese project Sun Cities en is vorig jaar officieel geopend door ZKH Prins Willem-Alexander. Emissieneutraal wil zeggen dat er net zoveel duurzame energie wordt opgeleverd in de wijk als dat er wordt verbruikt.

Dit wordt bereikt door toepassing van zonnepanelen op de daken van de 1.600 woningen, het bouwen van energiezuinige woningen (de zogenaamde ISO++ woningen) en het plaatsen van drie windturbines in het recreatiegebied. Stad van de Zon is ingebed in het Park van Luna. Dit recreatiegebied is ruim 177 hectare groot en bestaat uit bos, ecologische zones en 75 hectare water met een kwaliteit die geschikt is om in te zwemmen.

‘Met dit bijzondere project onderstrepen wij dat duurzaamheid een belangrijk onderdeel is van de beleggingsstrategie van het ING Dutch Residential Fund’, zegt fondsmanager Wim Wensing. ‘Het streven is dat binnen twee jaar de gemiddelde woning uit de portefeuille van een groen C-label is voorzien.’

De verhuur is in handen van Vlieg Makelaars in Heerhugowaard en Actys in Amsterdam.

Share Button