ASN Bank financiert groot Belgisch zonne-energieproject

Bron
ASN Bank

De ASN Bank verleent een financiering van 10,8 miljoen euro aan Belfuture 2, een Belgische onderneming die zonne-energie opwekt. Het project voorziet in de plaatsing van negentienduizend zonnepanelen met een verwachte stroomopbrengst van circa 4 miljoen kilowattuur per jaar. Dat komt overeen met het stroomverbruik van ruim twaalfhonderd gezinnen. De zonnepanelen worden geplaatst op het dak van de vestiging van de Balta Group in Sint-Baafs-Vijve. Balta, een van de grootste producenten ter wereld van tapijten en laminaatparket, zal de energie gebruiken voor zijn productieproces.

Zon wordt gezien als de meest duurzame bron van energie voor de toekomst. Het project past dan ook in de ambitie van de ASN Bank om in meerdere West-Europese landen duurzame projecten te financieren, vooral op het gebied van zonne- en windenergie. Het moment van de financiering is gunstig omdat de prijzen van zonnepanelen in 2009 sterk zijn gedaald. Bovendien heeft België een goede subsidieregeling voor stroom die met zonnepanelen wordt opgewekt.

Enfinity, de initiatiefnemer van het project, is een Belgische onderneming die internationaal zonne-energieprojecten ontwikkelt en levert. Het werd in 2005 opgericht en is sindsdien gegroeid tot een bedrijf met meer dan 200 werknemers, dat vandaag actief is in negentien landen. Enfinity is in België marktleider in grotere zonne-energie-installaties op daken en is in Europa een belangrijke top tien speler. Technisch adviesbureau Encon is ingeschakeld om de engineering en installatie te controleren en te meten. Het advocatenkantoor Loyens & Loeff heeft de contracten opgesteld en gecontroleerd.

Share Button