Medeoprichter Triodos Bank Mees overleden

Rudolf Mees, mede-oprichter van Triodos Bank, is woensdag 29 september jl. op 79-jarige leeftijd overleden. Mees was in 1970 een van de vier oprichters van Stichting Triodos, voorloper van de in 1980 opgerichte Triodos Bank.

Directievoorzitter van Triodos Bank Peter Blom: “ Van de vier oprichters was Rudolf Mees de ervaren bankier. Mees was een maatschappelijk bankier. Dienend en voortdurend op zoek om de maatschappelijke kant van bankieren te versterken. Het stimuleren van bewust omgaan met geld was zijn motto.”
Mees was tot een paar weken geleden nauw betrokken bij de bank. Blom: ,,Hij wilde altijd het gesprek aan over vernieuwing van het bankwezen en hoe zijn Triodos Bank daarbij een rol kon spelen in Nederland en in Europa. Mees ging nog regelmatig op bezoek bij vestigingen van de bank in België, het Verenigd Koninkrijk, Spanje en Duitsland. Zijn rol gaf de bank een enorme dimensie. Mees werd dan ook enorm gewaardeerd.”
Rudolf Mees vervulde verscheidene functies binnen de bank. Zo was hij onder meer lid van het bestuur van Stichting Triodos, lid van de Raad van Commissarissen en tot 2006 voorzitter van het bestuur van Stichting Administratiekantoor aandelen Triodos Bank.
Van 1981 tot 1990 was Rudolf Mees lid van de Raad van Bestuur van NMB – Postbank Groep (nu ING Groep). Daarvoor was hij ondermeer voorzitter van de Werkgeversvereniging van het Bankbedrijf, lid hoofddirectie Bank Mees en Hope en lid Ondernemingskamer Gerechtshof Amsterdam

Share Button