ASN meldt zich als eerste met basisproducten

ASN Bank heeft zich als eerste bij de Consumentenbond gemeld met ‘financiële basisproducten’. De bond riep aanbieders vorige maand op om simpele en betrouwbare producten te ontwikkelen die begrijpelijk zijn voor de consument.

"Het is prijzenswaardig dat ASN Bank als eerste de stap zet om zich aan te melden met financiële basisproducten. De bank laat hiermee echt zien dat ze het klantenbelang voorop stelt", aldus Consumentenbond-directeur Bart Combée. De bank heeft poducten gemeld in de categorieën ‘sparen’ en ‘betalen’. "Wij denken dat onze huidige producten op veel punten voldoen aan de richtlijnen van de Consumentenbond en willen graag in gesprek om te kijken waar het nog beter kan", laat ASN Bank weten.
Aanbieders hebben tot 15 mei de tijd om basisproducten aan te melden en kunnen vervolgens tot januari volgend jaar producten en voorwaarden ter beoordeling toesturen. In februari wordt in de Consumentengids een overzicht gepubliceerd van de aanbieders die "echte basisproducten" hebben ontwikkeld.

Share Button