Triodos Bank: “Achmea werkt duurzaam”

Bron
Achmea

Triodos Bank gaat haar klanten de mogelijkheid bieden om te beleggen in obligaties van Achmea. De duurzame bank vindt Achmea investeringswaardig voor haar duurzame beleggingsfondsen en private banking-cliënten. Omdat de bank alleen beleggingsmogelijkheden in duurzame thema’s biedt, is dit voor Achmea een compliment.

In het onderzoek dat Triodos voorafgaand aan de beslissing deed, scoorde Achmea ten opzichte van twee andere (buitenlandse) verzekeraars het beste op het gebied van milieu, maatschappij en goed bestuur. Zo voert Achmea een verantwoord beleggingsbeleid, doet aan microverzekeren en is actief in het verminderen van de eigen CO2-uitstoot.

Het kan nóg duurzamer

Triodos verbond wel een voorwaarde aan de beslissing om haar klanten voortaan in Achmea te laten beleggen. In Achmea’s beleggingsportefeuille zit nog een fabrikant die op hun zwarte lijst staat. Achmea heeft toegezegd deze fabrikant nu toe te voegen aan haar uitsluitingslijst. Verder blijkt bijvoorbeeld onze aanpak van de beleggingsverzekerings-problematiek goed genoeg te zijn geweest om geen belemmering te zijn om in ons te investeren.

Besluit is compliment

Menno van Lieshout van de commissie Verantwoord Beleggen van Achmea is blij met het besluit van Triodos. “Triodos is een bank die bekend staat om zijn duurzaamheid. Dat straalt op ons af. Triodos ziet ons als een verantwoord ondernemend bedrijf. Dat is voor Achmea een groot compliment.”

Share Button