Triodos Sustainable Equity Fund wint Groene Stier

Donderdag 7 november heeft Triodos Sustainable Equity Fund de Groene Stier 2013 gewonnen voor het beste duurzame beleggingsfonds.

Triodos Sustainable Equity Fund werd door de jury geprezen om de heldere duurzaamheidscriteria, de mate van transparantie, de dialoog met bedrijven en het goede risico/rendementsprofiel. We zijn er erg trots op dat we de Groene Stier hebben ontvangen.
De Gouden Stier werd dit jaar voor de zevende keer georganiseerd door de beleggingswebsite Belegger.nl. Naast de 8 Gouden Stieren, werd er net als in voorgaande jaren ook een Groene Stier uitgereikt. Voor de Groene Stier heeft de jury gekeken naar de kosten, de risico’s en de grootte van het duurzame- of groenfonds. Daarnaast is ook gekeken naar hoe lang de beleggingsfondsen bestaan en naar het rendement dat de fondsen behaalden.
Triodos Sustainable Equity Fund belegt in aandelen van beursgenoteerde ondernemingen wereldwijd die een sterke financiële positie combineren met goede prestaties op sociaal en milieugebied. Naast de gebruikelijke analyse van rendement en risico worden deze ondernemingen uitgebreid getoetst op hun duurzame kwaliteiten. Het Triodos Sustainability Research Team voert het duurzaamheidsonderzoek uit en bepaalt het beleggingsuniversum op basis van sociale en milieu criteria. Delta Lloyd Asset Management stelt binnen dat universum voor dit fonds de aandelenportefeuille samen.

Share Button