Waarom duurzaam beleggen geen gril uit de jaren 80 is

Duurzaam beleggen is een langetermijntrend die geleidelijk uitgroeit van een niche tot een belangrijke vorm van vermogensbeheer, volgens Michael Baldinger, CEO van RobecoSAM, een pionier op dit gebied.

Het concept is tegenwoordig niet meer gebaseerd op idealen of het verlangen naar een goed gevoel, maar op enkele harde feiten over het leven op onze planeet in de 21e eeuw. "Onze beleggingsfilosofie is in feite gebaseerd op drie megatrends – schaarste, klimaatverandering en bevolkingsgroei", zegt hij.

"De bevolkingsgroei van zeven miljard mensen tussen 1950 en 2050 zal onze manier van zakendoen veranderen", zegt Baldinger. "Duurzaamheid komt bovenaan de agenda te staan, in de maatschappij, in het bedrijfsleven en in de beleggingswereld. Bij RobecoSAM zijn we ervan overtuigd dat de kapitaalmarkten het krachtigste mechanisme zijn om over de hele wereld veranderingen te bevorderen."

Drie mythes over duurzaam beleggen
Volgens Baldinger bestaan er drie hardnekkige mythes over duurzaam beleggen – het kost performance, niemand anders doet het en het is een groene kruistocht of een soort filantropie. In een recente video van RobecoSAM die al 162.000 keer is bekeken op YouTube, zijn deze mythes ontrafeld. Toch erkent Baldinger dat er nog meer duidelijkheid moet komen over het concept duurzaam beleggen.

Lees het volledige artikel via de link.

Share Button