ABP wint internationale prijs voor beste jaarverslag Verantwoord Beleggen 2012

Bron
ABP

ABP heeft in Londen de Responsible Investment Reporting Award 2014 gekregen, een prijs voor het beste jaarverslag Verantwoord Beleggen 2012.

De prijzen worden uitgereikt aan pensioenfondsen die uitblinken in verantwoord beleggen en in de verslaggeving daarover. Transparantie is daarbij heel belangrijk, aldus de organisator Responsible Investor. Ook het Zweedse pensioenfonds Folksam kreeg deze erkenning.

Stimulans
Vice-voorzitter José Meijer: ‘ABP is trots op deze Responsible Investment Reporting Award. Voor ons is verantwoord beleggen belangrijk. Naast financiële prestaties, kijken wij ook naar hoe bedrijven bestuurd worden en hoe ze met het milieu of hun medewerkers omgaan. En we ondernemen als belegger actie als er sprake is van bijvoorbeeld kinderarbeid, milieuvervuiling of te hoge beloningen. Daarvan doen wij jaarlijks verslag, want ook aan onze deelnemers leggen wij graag verantwoording af. Dat doen we overigens ook live bij deelnemersbijeenkomsten in het land, ESG-debatten, die helemaal in het teken van verantwoord beleggen staan en door middel van webinars. Deze prijs laat zien dat we goed bezig zijn en is een enorme stimulans om op deze ingeslagen weg door te gaan.

Share Button