Paus Franciscus breekt lans voor duurzaam beleggen

Bron
RKK

Paus Franciscus heeft onlangs in het Apostolisch Paleis een lans gebroken voor duurzaam beleggen. Ook keerde hij zich tegen financiële speculanten die winst maken ten koste van het welzijn van velen. Dat deed hij tijdens de conferentie ‘Investeren in de Armen’ van de Pauselijke Raad Justitia et Pax, Catholic Relief Services en het Mendoza College of Business.

“Duurzame beleggers [impact investors] zijn zij die zich bewust zijn van het bestaan van ernstige onrechtvaardige situaties, van fundamentele sociale ongelijkheid en onaanvaardbare toestanden van armoede”, zei de paus. Hij prees deze investeerders omdat zij met hun beleggingen beogen dat er meer banen komen, meer mensen toegang krijgen tot energie en onderwijs en dat de productiviteit in de landbouw stijgt.

“Het is belangrijk dat ethiek weer een rol gaat spelen in de financiële wereld en dat markten de belangen dienen van volkeren en het algemeen welzijn van de mensheid”, benadrukte Franciscus.

“Het wordt hoe langer hoe meer onverdraaglijk dat financiële markten het lot van volkeren bepalen in plaats van hen te dienen, of dat weinigen door financiële speculatie enorme rijkdommen vergaren terwijl velen onder de gevolgen daarvan gebukt gaan.”

Share Button