Provincie Noord-Brabant moet eerlijk bankieren

De Partij voor de Dieren in Noord-Brabant wil dat de provincie er alles aan doet om te werken met een eerlijke bank. Uit onderzoek van Eerlijke Bankwijzer blijkt dat de huisbankier van de provincie Noord-Brabant, ING Bank, onvoldoende scoort op onderwerpen als belasting en corruptie, bonussen en gezondheid en slecht scoort op de gebieden klimaatverandering en dierenwelzijn.

Statenlid namens de Partij voor de Dieren Marco van der Wel: ‘Bovenstaande onderwerpen zijn afgelopen jaren veelvuldig aan bod geweest, denk aan de Brabant norm voor bestuurders maar ook aan de problematiek rond milieu, volksgezondheid en dierenwelzijn in de veehouderij. We vragen van het college niets meer en niets minder dan te kiezen voor een huisbankier die op voor Brabant belangrijke thema’s goed scoort.’

De Partij voor de Dieren is van mening dat de provincie het goede voorbeeld moet geven als het gaat om deze thema’s en vraagt het college om de slecht scorende onderwerpen aan te kaarten bij ING Bank en haar te vragen haar beleid te verbeteren. Als dit geen verbetering oplevert, moet de provincie volgens de partij overstappen naar een bank die wel voldoet aan de criteria van eerlijk bankieren volgens de Eerlijke Bankwijzer.

Share Button