Uitgifte aandelen Triodos Groenfonds weer mogelijk

Triodos Groenfonds is vanaf 5 maart weer geopend voor uitgifte van aandelen. Triodos Groenfonds belegt voornamelijk in door de Nederlandse overheid erkende groene projecten die duurzame ontwikkeling bevorderen, bijvoorbeeld in de sectoren duurzame energie en biologische landbouw.

Groene beleggingsinstelling
Triodos Groenfonds belegt conform de Regeling groenprojecten in projecten die door de overheid zijn aangewezen als groene projecten die een positieve bijdrage leveren aan het milieu. Het fonds opereert in dit kader als een ‘groene beleggingsinstelling’. Dat wil zeggen dat ten minste zeventig procent van het fondsvermogen moet worden aangewend voor het financieren van groenprojecten. Particuliere beleggers in het fonds kunnen daardoor in aanmerking komen voor een fiscaal voordeel. Om de fiscale status van het fonds als groene beleggingsinstelling te waarborgen, heeft het fonds de uitgifte van aandelen op 18 december 2014 tijdelijk opgeschort.
Hervatting uitgifte van aandelen
Het huidige groenpercentage van Triodos Groenfonds en de vooruitzichten ten aanzien van uitkeringen aan duurzame projecten, rechtvaardigen de hervatting van uitgifte van aandelen. Met ingang van 5 maart kunnen beleggers daarom weer orders plaatsen.

Share Button