ASN Duurzaam Aandelenfonds wint Groene Stier

Bron
ASN Bank

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds heeft de Groene Stier gewonnen. Dat is de prijs voor het beste duurzame beleggingsfonds van Nederland. De jury benoemde de onderscheidende duurzame strategie, goede performance en lage kosten.

De website Belegger.nl reikt jaarlijks zeven Gouden Stieren en een Groene Stier uit aan de koplopers in de financiele dienstverlening. De redactie van de website bepaalt na uitgebreid onderzoek wie in aanmerking komen voor een van de acht Gouden Stieren. Vervolgens kiest een jury van
deskundigen de winnaars.

Duurzame koplopers

Het ASN Duurzaam Aandelenfonds belegt wereldwijd in grote ondernemingen die duurzame koplopers zijn in hun sector. Zij voldoen aan de strikte duurzaamheidscriteria van de ASN Beleggingsfondsen. De beheerder toetst ondernemingen op mensenrechten, waaronder werknemersrechten; milieu en klimaat; dierenwelzijn; transparantie en maatschappelijke betrokkenheid. Bij de selectie van ondernemingen houdt de beheerder ook rekening met hun CO2-uitstoot: hoe kleiner die is, des te meer het fonds in de onderneming belegt.

Sinds 1993
Dit is de tweede keer dat ASN Duurzaam Aandelenfonds de Groene Stier wint. Het fonds bestaat al sinds 1993. Toen was dit het eerste fonds in Nederland dat op basis van duurzaamheidscriteria in ondernemingen belegde. Dat die duurzame focus niet ten koste hoeft te gaan van het rendement, ziet u
aan het rendement.

Share Button