UBS behaalt duurzame mijlpaal bij ETF’s

Bron
The Asset

UBS Asset Management heeft een belangrijke mijlpaal bereikt met het behalen van meer dan 1 miljard dollar aan assets under management in zijn reeks duurzame Exchange Traded Funds (ETF’s). Volgens Thomas Merz, hoofd UBS ETF Europa, is dit een bewijs dat Europese beleggers het belang van Socially Responsible Investment (SRI) in hun beleggingsportefeuilles onderkennen.

“Uit het behalen van deze mijlpaal blijkt dat beleggers graag gebruik maken van de mogelijkheden die UBS SRI ETF’s bieden”, zo reageert Marcel Danen, hoofd UBS ETF Nederland, op het behaalde ijkpunt. “Onlangs bleek uit een door UBS uitgevoerd onderzoek dat SRI beleggen geen negatief effect heeft op het rendement en het risico ten opzichte van niet op duurzaamheidscriteria gescreende portefeuilles.”

Lees het volledige artikel

Share Button