Nieuw crowdfundingplatform voor gerechtigheid: The Crowd Versus

Met trots is gisteren het nieuwe crowdfundingplatform voor gerechtigheid gelanceerd: The Crowd Versus. The Crowd Versus is het crowdfundingplatform voor juridische actie tegen multinationals – en soms ook overheden – die winst maken ten koste van mens en natuur. Door geld in te zamelen voor gerichte juridische stappen, kunnen we de disproportionele macht van multinationals een halt toe roepen.

Tegelijk helpt het platform NGO’s / stichtingen bij het financiering van hun rechtszaken (en andere juridische acties). Deze rechtszaken worden aangespannen namens mensen of ecosystemen die ze door hun dagelijkse werkzaamheden door en door kennen.

Omdat soms juridische actie de enige weg is, is dit gloednieuwe platform, dat voorheen “Grrrowd” heette, opgezet door een gevarieerde mix van mensen, met achtergronden in de advocatuur, lobby, business, communicatie en strategie. De ervaringen opgedaan tijdens de “Grrrowd” periode hebben geleid tot dit nieuwe crowdfundingplatform.

Een juridisch gevecht wordt zowel binnen – als buiten de rechtbank gewonnen. The Crowd Versus besteedt aandacht aan beide. Het helpt de kosten te financieren ‘in’ de rechtbank (bijvoorbeeld rechtbank fee’s, onderzoek en – sociale – advocaten) en ondersteunt het deel van de rechtszaak dat zich ‘buiten” de rechtbank afspeelt waaronder (social) media en het beïnvloeden van de publieke opinie en de juridische beleidsmakers.

 

Share Button