15-delige reeks over duurzaam beleggen op Belgisch TV Kanaal Z

Bron
TV Visie

Ligt geld niet aan de oorsprong van alle ellende in de wereld? Kan een bank ook ethisch zijn? Neem je als belegger niet per definitie deel aan een financieel-economische mallemolen die vooral om winst draait? Deze en andere, gelijkaardige vragen en misverstanden komen aan bod in de nieuwe serie ‘Z-Responsible Invest’ die op 11 november van start gaat en wekelijks op vrijdag wordt uitgezonden op Kanaal Z en Canal Z.

Heel wat spaarders beseffen dat de historisch lage rente niet snel zal stijgen. Om de koopkracht van zijn spaargeld intact te houden kijkt de Belg bijgevolg uit naar alternatieven. Maar die zoektocht verloopt moeizaam, niet alleen omdat de financiële kennis van heel wat Belgen ondermaats is, maar ook omdat almaar meer mensen van mening zijn dat hun geld vooral goed moet worden besteed. Rendement is daarbij belangrijk, maar het ethische en duurzame karakter van een belegging is even cruciaal.

Spaarders en beleggers die willen dat hun bank en fondsbeheerder hun geld op een duurzame manier investeren, met oog voor mens, natuur en maatschappij, vragen zich af hoe je kan bepalen of een belegging verantwoord is. Welke zijn de criteria? En wie beslist daarover? Op zulke vragen biedt ‘Z-Responsible Invest’ een duidelijk en correct antwoord.

Deze nieuwe 15-delige reeks bewijst dat ethisch beleggen geschikt is voor iedereen. Samen met specialisten in hun vakgebied worden de meest gestelde vragen over duurzaam beleggen beantwoord. De presentatoren die de kijker wekelijks gidsen zijn Pascal Paepen (NL) en Nathalie Hugo (FR). Zij zorgen ervoor dat iedereen up-to-date en goed geïnformeerd is om een verantwoorde keuze te maken in sparen en beleggen.

Share Button