Zwitserleven wederom duurzaamste beleggingsbeleid voor de vijfde keer op rij

Het beleggingsbeleid van Zwitserleven is wederom als meest duurzame naar voren gekomen in het onderzoek van de Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO). Het onderzoek onder 30 Nederlandse verzekeraars werd vandaag door VBDO bekend gemaakt. Het is dit jaar voor de vijfde maal op rij dat Zwitserleven als beste wordt beoordeeld.

Gedetailleerde benchmark

De  benchmark ‘Responsible Investment by Insurance Companies in the Netherlands 2017’ van VBDO geeft een gedetailleerd overzicht van de manier waarop de 30 grootste Nederlandse verzekeraars hun verantwoord beleggingsbeleid organiseren, implementeren en er over rapporteren. De verzekeraars worden beoordeeld op de volgende vier categorieën: bestuur, beleid, implementatie en transparantie.

Hans Visser, pensioendirecteur bij Zwitserleven: ‘Voor ons is het Zwitserleven Gevoel onlosmakelijk verbonden met een mooie wereld. Daar dragen wij graag aan bij met ons verantwoorde beleggingsbeleid. Want: we willen allemaal genoeg inkomen hebben om later van te leven. Maar wel in een wereld die op de pensioendatum nog mooi en de moeite waard is. Onze klanten vertrouwen ons iedere maand pensioenpremie toe. Die premies laten wij door onze vermogensbeheerder ACTIAM beleggen. Dat doen wij om een mooi rendement te behalen voor ‘later’. Maar met die beleggingen dragen wij ook bij aan een mooiere wereld. Alle ingelegde premies bij elkaar opgeteld zorgen voor een indrukwekkende geldstroom waarmee wij positieve impact hebben op de wereld. Dit beleggingsbeleid is breed verankerd in onze organisatie. Voor de vijfde keer op rij als beste uit de bus komen in het  VBDO-onderzoek bevestigt nogmaals dat we goed bezig zijn en maakt ons bovendien bijzonder trots.’

Share Button