Beheerders van passieve fondsen maken zich sterk voor duurzaamheid

Institutionele beleggers zijn zich in toenemende mate bewust van de positieve impact van ESG integratie en engagement op hun beleggingen. Actief optreden als bezitter van aandelen loont, ook voor beheerders van passieve beleggingsinstrumenten. Eindbeleggers zullen juist hen steeds kritischer volgen op hun aanpak van duurzaamheid.

Beheerders van passieve beleggingsfondsen zien hun beheerverplichtingen niet langer als een afvinklijstje, maar ze maken zich nu heel bewust sterk voor het beïnvloeden van de bedrijven die in beleggingsportefeuilles zitten om de standaarden voor environmental (milieu), social (sociaal beleid) en governance (goed ondernemingsbestuur), ofwel ESG, te verhogen op een breed gedragen manier. Ze gaan rechtstreeks in gesprek met bedrijven en stemmen over onderwerpen als beloning, diversiteit in het bestuur en klimaatverandering.

Op die verandering gaat Hortense Bioy, Morningstar’s director research voor passieve fondsen in Europa, verder in.

Lees het volledie artikel.

Share Button