NWB Bank geeft 30-jarige social bond uit

De NWB Bank heeft voor de tweede keer dit jaar een Affordable Housing Bond (social bond) uitgegeven. Dit keer gaat het om een 30 jaars-benchmark Housing Bond ter grootte van € 600 miljoen. Niet eerder gaf de NWB Bank een obligatie uit met een dergelijke lange looptijd. In de internationale kapitaalmarkt wordt het zelfs de langste uitstaande social bond. De opbrengsten van de Housing Bond zijn specifiek bestemd voor de financiering van sociale woningbouw. 

Eerder dit jaar plaatsten we al met groot succes een 7 jaars- en 15-jaars benchmark Affordable Housing Bond ter grootte van respectievelijk € 1,5 miljard en € 500 miljoen. We merkten toen dat er zowel bij onze bank als in de markt behoefte bestaat aan obligaties met een langere looptijd. Ook deze 30-jaars Housing Bond is ruim overtekend. Als NWB Bank onderstrepen we zo opnieuw onze rol als duurzame financiële partner van de publieke sector en investeerders zijn blij dat hun geld wordt gebruikt voor projecten met maatschappelijke impact”, aldus Tom Meuwissen, general manager treasury bij de NWB Bank.

De Housing Bond wordt uitgegeven onder het € 60,000,000,000 Debt Issuance Program van de NWB Bank. Storting van de Housing Bond zal plaatsvinden op 29 augustus 2017. De Housing Bond zal in zijn geheel worden afgelost op 29 januari 2048. De jaarlijkse couponrente bedraagt 1.625%. De re-offer price is 98.420%. De lead managers zijn LBBW, DZ Bank, Nord LB en Goldman Sachs International. Notering van de Housing Bond zal worden aangevraagd aan de Luxembourg Stock Exchange.

Share Button