Finalisten voor Nederlandse MoMo Challenge 2017 bekend!

De finalisten van de Nederlandse MoMo Challenge 2017 zijn bekend geworden. De finale zal op het 17de Nationaal Sustainability Congres plaatsvinden (9 november a.s.) waarbij de finalisten voor een panel en andere belangstellenden gaan pitchen. 

MoMo is een initiatief van IUCN NL, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, ECN en NWP. MoMo daagt Nederlandse ondernemers uit om hun klimaat adaptatie en mitigatie voorstellen in de water, energie en landbouw sectoren te presenteren voor een panel van experts uit de financiële sector.

De competitie om naar de finale van de MoMo Challenge te gaan is sterk geweest. Het was erg moeilijk voor de jury en het secretariaat om tot een goede beslissing te komen,  er zijn heel veel interessante en sterke voorstellen ingediend. Zes van de vierenveertig voorstellen zijn geselecteerd om verder te gaan naar de MoMo finales op basis van een score op gehanteerde criteria.

De finalisten krijgen de gelegenheid om op 9 november hun idee te pitchen voor het MoMo panel, beleggers, bedrijven en overheidsactoren tijdens het Nationaal Sustainability Congres in Den Bosch. De winnaar wordt gekozen door het aantal stemmen door het publiek en het panel en ontvangt € 25.000 euro om het idee te ‘kickstarten’.

De volgende zes voorstellen zijn geselecteerd voor de finale:

  • Emergi: Solar freezer
  • SoilCares: SOURCE – Soil Use for Reducing Carbon Emissions
  • Cuencas Sustentables: Watershared
  • MetaMeta: Waterpads
  • Grounded Madagascar: a dynamic landscape business case for the Bongolava Forest Corridor
  • CDO River Basin Management Council: A gram cocoa for a gram of soil

Bent u een investeerder die op zoek bent naar impact? Dan is dit uw kans om de geselecteerde groene ondernemers te ontmoeten met veelbelovende bedrijfsmodellen. Kom naar het Nationaal Sustainability Congres!

Share Button