ACTIAM breidt assortiment fondsen verder uit met verantwoorde SNS-fondsen

Fonds- en vermogensbeheerder ACTIAM continueert de succesvolle SNS-fondsen onder haar eigen merknaam. Hierdoor breidt de vermogensbeheerder haar assortiment ACTIAM-fondsen voor de particuliere belegger verder uit. De verantwoorde fondsen beschikken over een scherpe kostenstructuur en een solide performance trackrecord.

Eigen merknaam

Het onderbrengen van de SNS-fondsen in ACTIAM Beleggingsfondsen N.V. en vervolgens aanbieden onder de eigen merknaam past bij de strategie van ACTIAM. Bart Mantje, Hoofd Sales en Relatiebeheer bij ACTIAM: ‘Onze strategie is er op gericht om in toenemende mate beleggingsfondsen onder eigen merknaam aan te bieden voor de particuliere markt. Uitgangspunten daarbij zijn een voor beleggers overzichtelijk assortiment, eenvoudig en helder van opbouw, een meerjarig performance track record en meerwaarde op het gebied van verantwoord beheer. We zijn daarom blij dat we deze verantwoorde fondsen binnenkort kunnen rekenen tot ons eigen assortiment.’

De fondsen worden door Morningstar gewaardeerd met minimaal 4 sterren en de mixfondsen zelfs met de maximale score van 5 sterren. De aandelenfondsen worden aangeboden tegen een totaaltarief van 50 tot 60 basispunten op jaarbasis, de mixfondsen tegen 40 basispunten en het obligatiefonds en het vastgoedfonds tegen 35 basispunten. Deze tarieven behoren tot de laagste in de industrie.

Herstructurering
Aanleiding voor de herstructurering, waarbij het aantal aangeboden SNS-fondsen wordt verminderd en een aantal fondsen worden omgevormd naar ACTIAM-fondsen, is het besluit van de Volksbank om de SNS-fondsen niet langer aan te bieden waarna ACTIAM de mogelijkheid zag om de fondsen onder eigen merknaam te continueren. Op 2 november jl. werd op de Buitengewone Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders van ACTIAM goedkeuring gegeven voor de herstructurering. Mantje: ‘ACTIAM heeft deze kans aangegrepen om de beleggingsfondsen onder eigen merknaam voort te zetten waardoor beleggers vanaf 21 november kunnen beleggen in onze herkenbare en verantwoorde fondsen.’

Share Button