Frank Elderson benoemd tot voorzitter duurzaamheidsnetwerk centrale banken

Frank Elderson, directeur bij De Nederlandsche Bank, is benoemd tot de eerste voorzitter van het Network for Greening the Financial System (NGFS) dat op 24 januari bij de Banque de France in Parijs van start is gegaan.

Het NGFS is een samenwerkingsverband tussen acht centrale banken met als doel het vergroenen van het financiële systeem.De groep bestaat uit de centrale banken en toezichthouders van Frankrijk, VK, Zweden, China, Mexico, Duitsland, Singapore en Nederland. Zij gaan op vrijwillige basis een bijdrage leveren aan het versterken van de inspanningen die nodig zijn om de klimaatdoelen van Parijs te halen. Het komende jaar gaat het NGFS zich onder andere richten op het identificeren van best practices op het gebied van toezicht op klimaatrisico’s en de mogelijkheden verkennen om groene financiering op te schalen.

“Het is een eer om benoemd te worden tot de eerste voorzitter van het NGFS,” aldus Elderson. “Tijdens de eerste bijeenkomst toonden alle deelnemende centrale banken en toezichthouders een duidelijke wil om op dit terrein verdere stappen te zetten.’’

Als onderdeel van dit initiatief organiseert DNB samen met de Franse en de Britse centrale bank een congres voor toezichthouders op 6 april in Amsterdam.

Share Button