ABN AMRO in de top 5% duurzame banken wereldwijd

ABN AMRO staat in de top 5% van de sector Banken in de ranglijst van het vandaag gepubliceerde Sustainability jaarboek van RobecoSam. De bank ontving de Silver Class onderscheiding voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid. RobecoSAM beoordeelt jaarlijks ruim 3.000 beursgenoteerde ondernemingen op economisch-, sociaal-  en milieubeleid.

ABN AMRO steeg opnieuw flink in de wereldwijde Dow Jones Sustainability Index (DJSI) ranglijst van RobecoSam. De bank kreeg 91 punten van de 100. Dat is een stijging van 4 punten ten opzichte van 2016 en 13 punten ten opzichte van 2015. De gemiddelde score van de 274 banken in het onderzoek komt uit op 58 punten.

Specifiek op de categorieën ‘Impact measurement’, Human Rights’ en ‘Materialiteit’ scoort ABN AMRO hoger dan het sectorgemiddelde. Daarnaast worden in het bijzonder de inspanningen van de bank op het gebied van transparantie, met name op sociale- en milieuthema’s hoog gewaardeerd. Ook ziet de bank haar inspanningen op het gebied van milieubeleid en milieumanagement bevestigd, met een hoge score op meerdere categorieën.

Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO: ‘We hebben samen met onze klanten in korte tijd grote vorderingen op het gebied van duurzaamheid gemaakt. Ik ben er trots op dat dit herkend wordt door RobecoSAM en dat zij ons in de top 5% best presterende banken wereldwijd plaatsen. We zien nog  steeds verbeterpotentieel en hebben daartoe onder meer onze ambities op het gebied van circulariteit, duurzaam beleggen en voor verduurzaming van vastgoed gelanceerd afgelopen jaar. We zullen ook het komend jaar stappen blijven zetten om verder te blijven verduurzamen.’

ABN AMRO wil samen met haar klanten significante impact maken. Daarbij hanteert de bank de Dow Jones Sustainability Index als één van de belangrijkste  graadmeters voor haar prestaties op het gebied van duurzaamheid.

Recent ontving de bank tijdens het World Economic Forum de Investor Award bij ‘The Circulars 2018’.

Share Button