Kempen start met impactbeleggen

Kempen lanceert de Global Impact Pool, een multi-asset impactfonds dat zich richt op een marktconform financieel rendement en aantoonbare positieve resultaten op maatschappelijk- en klimaatvlak. Het uitgangspunt voor de Global Impact Pool is een selectie van Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties.

De Global Impact Pool geeft de mogelijkheid tot impactbeleggen bij Kempen. Impactbeleggen gaat een stap verder dan duurzaam beleggen: het heeft als doel positieve veranderingen teweeg te brengen en te meten.

In de Global Impact Pool selecteert Kempen hoog kwalitatieve impactfondsen die een marktconform financieel rendement hebben, die ESG-criteria in hoge mate hebben geïntegreerd en die bijdragen aan op zijn minst één van de vijf geselecteerde Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). De 17 SDG’s zijn geïntroduceerd door de VN om de wereld tot een betere plek te maken in 2030. De vijf Duurzame Ontwikkelingsdoelen die centraal staan in de Global Impact Pool, zijn ‘Gezondheid en welzijn’ (SDG 3) en ‘Schoon drinkwater’ (SDG 6), ‘Fatsoenlijke banen en economische groei’ (SDG 8), ‘Duurzame energie’ (SDG 7) en ‘Duurzame consumptie en productie’ (SDG 12).

De Global Impact Pool meet de impact resultaten van de onderliggende beleggingen en rapporteert hierover op kwartaal- en jaarbasis. Er wordt bijvoorbeeld gemeten hoeveel banen gecreëerd zijn, wat de mate is van CO2-reductie en hoeveel duurzame energie geproduceerd is.

De Kempen Global Impact Pool wordt dagelijks geleid door Marjoleine van der Peet, senior portfoliomanager en Narina Mnatsakanian, hoofd verantwoord beleggen en impact. Narina Mnatsakanian: ‘Met de Global Impact Pool maken we samen een grotere vuist. We bieden een allocatie naar impact, zonder dat een klant voor een specifieke beleggingscategorie hoeft te kiezen. Verder spreiden we de beleggingen over opkomende en ontwikkelde landen. De oprichting van de Global Impact Pool is een logische stap voor Kempen, niet alleen vanwege het maatschappelijke belang, maar ook vanuit de expertise die Kempen de afgelopen jaren heeft opgebouwd.’

De Global Impact Pool biedt verschillende typen professionele beleggers in Nederland, Luxemburg en het Verenigd Koninkrijk toegang tot impactbeleggen.

Share Button