De Rabobank en Vandebron werken samen om energietransitie te versnellen

Vandebron en de Rabobank gaan samenwerken om Nederland sneller te verduurzamen. Het strategische partnership trapt af met een exclusief aanbod van duurzame energie voor particuliere klanten van de Rabobank. Zij betalen hierdoor niet meer dan bij hun huidige energieleverancier. Door de prijsdrempel weg te nemen worden zij gemotiveerd om voor groene en lokaal opgewekte energie te kiezen. Rabobank en Vandebron zullen ook een aanbod voor elektrisch rijden op groene stroom introduceren. De Rabobank zal tevens klanten betrekken die producent zijn van duurzame energie en leveren aan Vandebron. Daarnaast is het de intentie ook de kantoren van de Rabobank te gaan voorzien van groene energie.

Jij maakt het verschil, wij betalen het verschil

De Rabobank en Vandebron willen zoveel mogelijk Nederlandse huishoudens laten overstappen naar groene energie, opgewekt in Nederland. Aart van Veller, oprichter van Vandebron: “In Nederland wordt slechts 6% van de energie duurzaam opgewekt. In de Rabobank hebben we een waardevolle partner gevonden met wie we de afname en daarmee de broodnodige productie van lokale groene energie kunnen stimuleren.” Particuliere klanten van de Rabobank kunnen tijdelijk gebruikmaken van een uniek aanbod: overstappen naar groene stroom en daarbij gegarandeerd niet meer betalen dan bij hun huidige energieleverancier. Hierdoor wordt de prijsdrempel die doorgaans wordt geassocieerd met groene energie weggenomen. Met de actie ‘jij maakt het verschil, wij betalen het verschil’ stimuleren de Rabobank en Vandebron een aanzienlijke groep Nederlanders om over te stappen naar ‘groen’ en hiermee een bijdrage te leveren aan de energietransitie.

Samen de energietransitie versnellen

De Rabobank heeft al enkele jaren duurzame energie als belangrijk speerpunt en is de grootste financier van duurzame energieprojecten in Nederland. Bas Rüter, directeur Duurzaamheid Rabobank: “De samenwerking met Vandebron draagt bij aan de ambitie van de Rabobank om particuliere klanten te stimuleren hun woning te verduurzamen. De energie die zij afnemen bij Vandebron is 100% duurzame energie van Nederlandse bodem. Dit draagt bovendien bij aan de toename van de lokaal groene stroomproductie. En dat past ook prima bij de lokaal gewortelde Rabobank.” De samenwerking is afgesloten voor minimaal drie jaar, waarbij de intentie is uitgesproken langdurig te willen samenwerken. Naast het aanbod voor particuliere klanten verwijst de Rabobank ook klanten, die tevens producent zijn van duurzame energie, naar Vandebron om zo de levering en het gebruik van lokaal opgewekte energie te bevorderen. Ook wordt nader onderzocht hoe het partnership kan bijdragen aan het verduurzamen van de bedrijfsvoering van de Rabobank-kantoren.De actie van Rabobank en Vandebron voor particuliere klanten loopt van 30 april tot en met 31 juli 2018. Op www.vandebron.nl/rabobank is alle informatie rondom dit gezamenlijke initiatief te vinden.

Share Button