NewB wordt ethische bank in België in januari 2020

Bron
NewB

Gisteren, dinsdag 29 januari 2019, was een mijlpaal in de geschiedenis van NewB en van haar toekomstige ethische en duurzame bank. Na maanden van voorbereiding en overleg met de Nationale Bank van België (NBB) heeft NewB een officiële licentieaanvraag als kredietinstelling ingediend bij de autoriteiten. Nu krijgen de toezichthouders 12 maanden de tijd om te beslissen of de coöperatie haar bankactiviteiten mag opstarten.

Massale steun van het maatschappelijke middenveld

89 organisaties uit het maatschappelijke middenveld maakten van deze mijlpaal gebruik om opnieuw hun steun uit te spreken voor onze toekomstige bank en om onze oproep breed te verspreiden. Zij hebben het dus ook begrepen: hoe groter ons aantal coöperanten, hoe groter de slaagkansen van ons project. Lees de volledige oproep en bekijk de lijst van organisaties die hem ondertekenden.

Onder de ondertekenaars zijn bekende namen zoals de Noord/Zuid-beweging 11.11.11. Andere deelnemers zijn onder meer Fairfin, Velt, Bond Beter Leefmilieu, Vrede.be, Greenpeace, Wervel, Greenpeace. Ook de Franstalige bediendenvakbond CNE (de Franstalige evenknie van de LBC) heeft ondertekend en de Mutualité Chrétienne. Wordt NewB de eerste coöperatieve bank van België met een volledig ethisch en duurzaam profiel?

 

 

12 maanden om iedereen te overtuigen

Natuurlijk hebben we ook u nodig in 2019. Zet u in naargelang uw mogelijkheden. Er wachten 3 missies op u (als u de handschoen opneemt):

1) Word coöperant van NewB

2) Spreek over NewB. Samen vormen we ons eigen communicatiekanaal. Als ieder van ons babbelt over NewB, deze video verspreidt, creëren we samen een enorme impact.

3) Word ambassadeur van NewB.

 

Share Button